2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Misija

Šiuo metu Menų spaustuvėje vyksta Naujojo cirko festivalis ir aš kuruoju vieną trupę. Šiandien popiet pasitikau oro uoste danų garsistą Tobias ir kol atvykome iki viešbučio pasikalbėjome. Jis apkeliavęs visą pasaulį, tik šįryt grįžęs iš Korėjų - ne tik Pietų, bet ir iš Šiaurės! Sakė, kad ten kaip mėnulyje - neapsakoma atmosfera. Penkių juostų gatvės, o važiuoja tik viena mašina. Jis ir rusiškai kalba, nes buvo kalbos stovykloje Baltarusijoje.

Taigi važiuojame ir plepame. Prieš kelionės pabaigą Tobias klausia manęs, gal galėčiau gerą knygyną parekomenduoti. Oi, koks nuostabus klausimas:) Bet primiausia, ko jam reikia? Jis į bet kurią pasaulio šalį nuvykęs nusiperka S.Beckett "Belaukiant Godo" vertimą. Tad reikia jam ir lietuviško. Pasiūliau eiti į Vagą Gedimino prospekto pradžioje, nes, ko gero, didžiausias knygynas Vilniaus centre.

Palikau jį viešbutyje ir kirbėjo galvoje mintis, kad jis pats laiko neturės, tad surasti knygą pats pasišoviau. Centriniame knygyne neturėjo, bet radau Gedimino 9. Kažkaip labai smagu ir jau nesulaukiu, kada jam padovanosiu tą gėrį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą