2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Infoteka

Vienas pirmųjų darbų padarytų grįžus į Vilnių – užsirašymas į Infoteką (Menų spaustuvėje). Iš keleto draugų buvau girdėjęs, kiek ten gėrio yra, ir pats tuo įsitikinau. Jau tris mėnesius ten dažnai apsilankau. Pirmiausia, ten sklolina žurnalus anglų kalba – mano mėgsamą Prospect, Wallpaper, Icon ir dar krūvą kitų. Juolab, kad jie kitur kainuoja apie 30Lt. Kitas dalykas, kad Britų tarybai uždarius savo info centrą Vilniuje visas jų fondas perėjo Infotekai. Britų tarybos fondas daugiau buvo kuriamas Vilniuje gyvenantiems užsieniečiams*, tad ir dabar ten yra superinės grožinės literatūros anglų kalba ir įvairiausių pažintinių leidinių, kurių nerasi niekur kitur. Taip pat išliko didelė kolekcija filmų, kuriuos galima pasiskolinti – nors šiais laikais tas turbūt nebeaktualu...

Nuo Infotekos atsidarimo Menų spaustuvėje pagrindinė misija buvo sukurti scenos menų biblioteką. Ši vizija po truputi įgyvendinama, nes gausėja tiek knygų, tiek DVD su šokio ir teatro įrašais, yra daug dramų, katalogų ir kitų gėrių.

Aš visą šitą informaciją išgavau iš Infotekos vedėjos Eglės. Ji ne tik pataria kiek gali, visada pašnekina, bet dar ir pavaišina šokoladu. Man pačiam smagu, kad ji prisimena, ką aš mėgstu. Va, ir dabar tik užėjus ji man iškart sako: „Naujas Prospect'as tik atkeliavo''. Tad Infoteką rekomenduoju viesiems, kurie yra smalsūs ir vis ieško įkvėpimo savo skaitymui paįvairinti. Užsiregistruokite ar bent jau užeikite pasidairyti.

Dar šiek tiek statistikos (man visada įdomiausia dalis:):
  • yra užsiregistravusių apie 600 vartotojų ir iš jų apie 300 aktyvių.
  • Išsiskiria šokio informacija (Menų spaustuvės viršuj įsikūrės Šokio Informacijos centras)
  • Kokie lankytojai? Aplinkinių aukštųjų studentai, Menų spaustuvės žiūrovai, užsienio kalbų besimokantys žmonės ir atvyksta nemažai ne vilniečių besidominčių teatru ir šokiu. 
*EDIT: Kaip komentare parašė Vilma, Britų Tarybos biblioteka skirta JK kultūra besidomintiems žmonėms.

1 komentaras:

  1. Ačiū, Dovydai, už puikų kolekcijos vertinimą. Smagu, kad Britų tarybos kolekciją skaitytojai atranda ir Menų spaustuvės Infotekoje. Tik vieną netikslumą tekste norime pataisyti - Britų tarybos kolekcija buvo formuojama Jungtinės Karalystės kultūra ir patirtimi besidomintiems ir anglų kalbą mokantiems LIETUVOS skaitytojams, NE "Vilniuje gyvenantiems užsieniečiams" ;-)

    AtsakytiPanaikinti