2011 m. spalio 29 d., šeštadienis

Naujas žaidėjas knygų prekybos versle

Šį neįprastai saulėtą Vėlinių savaitgalį vaikščiojau Vilniaus senamiesčio gatvėmis ir grožėjausi miestu. Einant pro Centrinį knygyną Gedimino prospekte prisiminiau savo paskutinį įrašą ir pradėjau svajoti, kaip būtų smagu kur nors centre užsukti į mielą knygyną. O grįžęs namo radau Facebook'e naujieną, kad I.Staškevičius ruošiasi atidaryti knygyną Gedimino prospekte. 

Puikios naujienos - sukilo viltys. Kol kas informacijos labai šykščiai pateikta, bet svajoti galima. Tikiuosi, kad Staškevičius pastebės spragą rinkoje ir pasistengs, kad jojo Sofoklis (taip vadinasi nauja įmonė - galbūt ir knygynas) taps Vilniaus knygų pažiba. Idealiausia būtų, kad Sofoklis perimintų Centrinio knygyno patalpas, susigrąžintų mirusios Double Coffee pusę ir atremontavęs sukurtų puikią vietą išsirinkti knygą. Man ne kainos svarbiausia, o kad būtų normali sistema - knygos išdėliotos pagal autorius, o ne pagal leidyklas ar temas, kad būtų patraukliai pristatomos rekomendacijos (pradedant darbuotojų rekomendacijomis, baigiant '1001 privaloma perskaityti knyga'), kad dirbtų skaitantys ir mandagūs žmonės, kad būtų bent po vieną egzempliorių seniau išleistų knygų, kad pirmiausia tai būtų knygynas, o ne kavinė ar suvenyrų parduotuvė. Ne toks jau ilgas reikalavimų sąrašas, tad gal jis išsipildys.

3 komentarai:

  1. Nežinau ar gera idėja, bet jei susibūrus keliems ar keliolikai knygų mylėtojų parašyt jam laišką su idėjom ir norais? Gal atsižvelgtų? :) Aš mielai pasirašyčiau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. viskas būtų labai gražu, jei ne faktas, kad Staškevičiaus motinai priklauso "Metodika" - leidykla, kuri pastaruoju metu itin aktyviai plečiasi. matyt jiems tiesiog prireikė "platinimo taško" – juo greičiausiai ir taps Sofoklis (ambicingas pavadinimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žinau, kad Staškevičiai susiję su Metodika. Ir suprantu, kad jiems reikia to platinimo taško. Nieko čia blogo, nes juk ir Pegasas yra Alma Littera platinimo taškas, tas pats ir su Vaga. Panaši praktika ir pasaulyje. Svarbu, kad knygynas skirtųsi nuo kitų.

    AtsakytiPanaikinti