2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Kada bus geras knygynas Vilniaus centre?

Seniai čia berašiau ir nelabai norisi papilti neigiamų emocijų, bet negaliu susilaikyti. Niekaip nesuprantu, kaip Vilniuje - šalies sostinėje - gali taip būti, kad senamiestyje nėra normalaus knygyno. Kodėl investuojama į prekybos centrus, o centre - pasigailėtinos parduotuvės? Vaga Gedimino 9 atrodė visai padorus, gražiai įrengtas knygynas. Bet pabandykite ten rasti ką nors - tokia betvarkė! Užsienio kalbų skyrius baigiasi ties i raide ir pratęsimo niekur neradau. Grožinė literatūra sudėliota neaišku pagal kokią sistemą. Burbu, nes turėjau 100 Lt kuponą ir tikėjausi pajausti knygos išsirinkimo džiaugsmą. Tas nepavyko, nors išsirinkau tikrai puikių knygų iš nukainuotų skyrelio - Julian Barnes už 5 Lt, "Nekaltybės muziejų" už 20 Lt ir Slavoj Žižek už kelis litus. Tikri lobiai, negaliu patikėti, kad tokias knygas galima taip pigiai įsigyti.

Gedimino 9 dar bent atrodo neblogai, o pagalvokite apie Centrinį knygyną ar apie Draugystę. Būtų pats laikas turėti gerą knygyną sostinės centre, nes ne kiekvienas nori belstis į Akropolį ar Europą dėl malonios aplinkos ir tinkamai suplanuoto asortimento.

2 komentarai:

  1. Pritariu tau visu 100%. Labiausia man skaudu dėl Draugystės, nes ten būdavo labai jauku ir gera, o dabar dėl durnų komercinių tikslų ten sugrūdo kofėiną.. ech. nebesuprantu, ko iš tikrųjų reikia masėms.

    AtsakytiPanaikinti