2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Metų įvykis

Kadangi aš ne fanas, tai beveik pražiopsojau šių metų knygų pasaulio sensaciją. Taip, kalbu apie Pottermore – naujausią J.K. Rowling projektą iš Hario Poterio serijos (pristatymo video). Kaip ir nieko ypatingo tas naujas puslapis – ten bus online fanų klubas su diskusijomis ir kitais panašiais dalykais bei pačios Rowling sukurtais enciklopediniais įrašais apie Poterianos pasaulį. Juolab, kad ji šventai atsižadėjusi rašyti tęsinį. Bet yra kai ko įdomaus:

  • Poterio eknygas bus galima nusipirkti tik iš naujojo tinklapio. Daug kas mano, kad tai bus lūžio taškas – amazon nebebus visagalis eknygų pardavėjas, nes didieji rašytojai galės parduoti savo knygas tiesiogiai ir išskirtinai.
  • Kadangi naujų knygų nebus, Rowling susikūrė darbą rašydama enciklopediją ir trumpas istorijėles. Įkoperavus socialinio tinklo ir kompiuterinių žaidimų modelius Poterio pasaulis išsiplės iki begalybės. Svarbu, kad Rowling galės kontroliuoti istoriją pati.
  • Nesibaigiantis pinigų šaltinis. Jau dabar Sony turi išskirtines teises IT kurime.
  • Gal tai dar vienas žingsnis link popierinių knygų mirties? Ką tai reiškia neangliakalbiams leidėjams ir tokioms šalims kaip Lietuva?
  • Neangliakalbiai fanai? Jums tai bus pabaiga, nes bent jau kol kas tinklapis veikia prancūzų, vokiečių, ispanų ir italų kalbomis. O kaip bus su latvių, slovėnų ir kitomis nykštukinėmis kalbomis?

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą