2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Knygų klubas ir Čechovas

Iškart po Knygų mugės, vasario 27 d. susitinkame Knygų klube. Skaitome Arto Paasilinna "Kaukiantis malūnininkas", pratęsiant Šiaurės šalių literatūros skaitymą. Kaip visada lauksim naujų ir jau prisijungusių narių.

Beje, ką tik iš spektaklio Vilniaus mažajame teatre. Žiūrėjau "Amfitrioną". Sukta pjesė su moderniu pastatymu. Laukėm visi to falo pabaigoje ir sulaukėm. O man vis tik labiausiai įstrigo, kai vienas veikėjų lyg iš niekur pradėjo kalbėti eilutes akivaizdžiai iš kito kūrinio. Klausiau ir iškart atpažinau - tai frazės iš Čechovo pjesių, kurias kaip tik dabar skaitau. Smagu,  kai atpažįsti tekstą - tas pats snobiškas jausmas, kai atpažįsti klasikinės muzikos kūrinį. Ach, turi tas Čechovas kažką tokio. Jo pjesės iš pažiūros paprastos, kaip opera - su neįmantriu, nuspėjamu siužetu, bet tokios gražios. Ypač patiko "Vyšnių sodas", pajutau tos nubėdnėjusios šeimos nostalgiją seniems geriems laikams. Laukiu, kada pamatysiu spektaklį.

2 komentarai:

  1. Kaip seniai noriu prisijungti prie knygų klubo :) Smagu, kad jus radau! Į LT grįšiu kovą, gal spėsiu prisijungti tada;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aftereight, butinai! Kovo gale lauksim:)

    AtsakytiPanaikinti