2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Baliai

Aną savaitę Čarlzas Dikensas šventė savo 200 metų jubiliejų. Visi tą minėjo - blogeriai specialius post'us rašė, Google pasipuošė Dikenso veikėjais, o patys britai tam pašventė visus metus.

Lietuviai turi ne ką prastesnę progą pakelti taurę. Mūsų dainis Maironis švenčia 150 metų. Lietuvoje taip pat numatyta krūva renginių (būtų smagu, jei Google pavirstų į Trakų pilį, kerpėm apaugusią), bet man labiausiai patinka lauko reklamos akcija. Vilniuje, spėju, ir kituose miestuose kabo plakatai su poeto eilėraščiais. Manau, kad šio blogo skaitytojai žino apie jubiliejų, bet nesidomintys knygomis ar plačiaja kultūra - nežino. Šiandien stotelėje Islandijos gatvėje paklausiau 7 žmonių, tik 2 žinojo, kad 2012 - Maironio metai. Tuos, kurie nežinojo, nukreipiau į stotelės vitriną paskaityti eilių. Tie plakatai su eilėraščiais - geriausia priemonė pasiekti mases, o mėgstantiems Maironį - pasimėgauti jo kūryba belaukiant troleibuso.
 
Čia panaši idėja iš Londono - Poems on the Underground.


3 komentarai:

  1. Hmm.. Nors Kaunas yra Maironio miestas, bet kiek bemačiau stotelėse jo jubiliejų pažyminčius plakatus, tai visur tik jo portretas, dar nė karto laukdama autobuso neskaičiau nė vienų jo eilių, o gaila, nes tikrai norėčiau jas belaukdama paskaityti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. treshnee, gal neatkeipei demesio i eiles. bus dabar tau misija - rasti plakata su eilerasciu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gera ideja su Maironio eilemis stotelese ir lauko stenduose, vis einu, paskaitau ir nusistebiu, kokios naivios tos jo eiles...

    AtsakytiPanaikinti