2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Metų pabaiga

Apleidau blogą ir šiaip skaitymą, nes pasirėriau į Vilniaus teatro pasaulį. Daug naujų spektaklių, daug senų nematytų, tad reikia viską pamatyti, pasivyti (kartais 5 spektaklius pažiūriu per savaitę). O kur dar lietuviškų teatro blogų bumo stebėjimas!

Neskaitau, nes vis neužtaikau ant knygos, kuri prigriebtų. Pasiilgau jausmo, kai norisi greičiau gulti į lovą su knyga rankose. Šiais metais tokių buvo nedaug - "Giovanni's Room" ir "Oranges are not the Only Fruit", dar patiko non-fiction "After Tamerlane" ir "Love in a Dark Time". Tikiuosi, kitais metais tokių knygų bus daugiau.

Sofoklis - naujas žaidėjas rinkoje
Besibaigiantys metai mano skaitymo malonumui atnešė daugiau lietuviškai išleistų knygų. 2011 metais išbandžiau keletą autorių, apie kuriuos daug girdėjau, bet daugiau tikriausiai nebegrįšiu prie jų, nes nesužavėjo - Ali Smith, Monica Ali, Charles Bukowski. Seni geri Ian McEwan, Colm Toibin, Alan Hollinghurst ir toliau džiugino. (Beje, pastebėjau, kad muzikoje žymiai labiau man prie širdies moterys dainininkės, o štai literatūroje - vyrai.)

Įstrigę knyginiai įvykiai Lietuvoje:
  • Nebereikia kontrolinių lapelių Mickevičiaus bibliotekoje (na, jau keli mėnesiai kabo užrašas "laikinai nereikia", bet spėju, kad jie ir nebegrįš, nes juk keli mėnesiai - tai jau ne laikinai).
  • Išgraibstyta Adamkaus knyga - džiugu, kad politinė knyga gali tapti įvykiu. Gal vis tik mūsų visuomenė nėra tokia nepilietiška?
  • Sofoklio atsiradimas prieš pat Kalėdas - įdomu, ar tai turės didesnės įtakos ir kur link eis Lietuvos knygynų rinka kitais metais.
  • Knygų blogų trend'as.

Tokie buvo 2011 metai knygų pasaulyje mano akimis, o apie artėjančius paskaitykite čia. Kas vyksta pasaulyje, anksčiau ar vėliau atkeliauja ir į Lietuvą.

Su naujais visus! Skaitykime ne tik blogus, bet ir knygas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą