2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Trumpas gidas po knyginį Londoną

Kolegė blogerė aprašė savo knyginius įspūdžius iš Londono, tad ir aš norėčiau pateikti literatūrinių rekomendacijų Londone. Tikri knygų manai ne kartą buvę Londone, tikiu, bus apsilankę ten, o kas dar nebuvo - rekomenduoju:

  • Oxfam Bookshop (Marylebone High Street) - ten panaudotos knygos šiek tiek brangesnės nei priemiesčių labdaros parduotuvėse, bet būtent šitas Oxfam įrengtas kaip tikra knygų parduotuvė. Lentynos lūžta nuo gėrio, nutrintos medinės grindys, seno popieriaus kvapas ir keistoki pardavėjai (savanoriai). 
  • O naujų knygų traukiu į Waterstones (Piccadilly). Daug kam Waterstones iš principo nepatinka,  nes tai grandinė, o man tas nesvarbu, nes didžiausiame Europos knygyne galiu valandų valandas praleisti. Septyni aukštai prikrauti visko - nuo žurnalų iki abstrakčių nonfiction knygelių. O viršuje - puikus baras su vaizdu į Londono stogus.
  • Dar vienas legendinis knygynas Foyles įsikūręs Charring Cross Road (pats garsus savo knygynais). Knygynas priklauso Foyles šeimai ir garsėja savo tradiciškumu - dar neseniai knygos buvo sudėliotos ne pagal autorius ir temas, o pagal leidyklas (panašiai kaip ir dabar dar vis pasitaiko lietuviškuose knygynuose).
  • Jaunystės laikais apsilankiusios draugės iš
    Vilniaus prie Curiosity Shop
  • Vis dar stovi pastatas, įkvėpęs Charles Dickens "Senienų krautuvėlę" (Curiosity Shop). Per didįjį Londono gaisrą 1666 buvo nusiaubtas beveik visas miestas ir praktiškai sunaikinta 16 amžiaus architektūra (vadinamasis Tudor stilius). Bet vis tik keletas namelių išliko ir vienas jų - Curiosity Shop, kur dabar įsikūrusi batų parduotuvė

2 komentarai:

  1. Na va, kitą kartą jau nusirašysiu tavo išvardintų knygynų pavadinimus ir žinosiu, kur eiti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei kas uzklystu i Kentish Town - irgi labai puikus Oxfam knygynas. Marylebono Oxfame nesu buvus, reikes uzsuk! :)

    AtsakytiPanaikinti