2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Amerikos centras

Šiandien aptikau dar vieną lobyną. Apsilankiau Amerikos informacijos centre (Akmenų g. 7). Susimoki vienkartinį 5Lt mokestį ir gali skolintis ką tik nori trims savaitėms. Kaip ir priklauso kultūros centrams, čia pilna knygų, filmų, žodynų ir periodikos. Knygų nespėju skaityti savų, tad net nėjau į tą pusę, bet skyriaus vedėja sugebėjo suvilioti - centras užsako daugelį premijų laureatų, ir knygos atvyksta gana greitai, tad nereikia laukti, kol jos bus išverstos ir nereikia siųstis per amazon.

Šiandienos lobis
Pats prisirinkau žurnalų - ne tik Vogue ir Vanity Fair, bet ir rimtųjų - The Economist, Foreign Policy. Harward Business Review netalpina savo rašinių internete, o iš centro galima pasiskolinti. Prisikroviau, kad net netilpo į krepšį.

Amerikos centre, kaip ir Infotekoje Menų spaustuvėje, tos pačios bėdos - mažokai ateina lankytojų, nedaug kas skaito angliškai. Nors yra reguliarių lankytojų. Man atrodo, kad kartą atradus tokias vietas, vis sugrįši, tik reikia joms pasiekti potencialius lankytojus. Kaip aš sužinojau apie Amerikos centrą? Vienas draugas klausė, kur galima paskaityti The New Yorker, nes užsienietiškų žurnalų po 30Lt neprisipirksi kas mėnesį. Tada pradėjau klausinėti, ir radau. O draugas neieškojo, nes ir laiko nėra, ir to noro gal ne tiek daug. Bet kai aš jam dabar "gatavai" duosiu info, jis jau žinos ir prisijungs.

Smagu, kad tiek Infotekoje, tiek Amerikos centre manęs paklausė ar turiu kokių rekomendacijų, gal yra kokių knygų ar žurnalų, apie kuriuos bibliotekininkės nežino, bet labai tiktų jų kolekcijai. Suku dabar galvą, ką pasiūlyti.


2 komentarai:

  1. Aš rekomenduočiau šiuos, jei dar neprenumeruoja:
    http://www.tnr.com/
    http://www.theatlantic.com/
    http://www.nybooks.com/issues/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Podo,aciu uz pasiulymus. NY review of books as irgi pasiuliau ir sake, kad kaip tik ruosiasi ji nuo rudens tureti.

    AtsakytiPanaikinti