2011 m. liepos 25 d., pirmadienis

Po "Silva rerum"

Baiginėju skaityti "Silva rerum". Labiausiai man patinka šios knygos rinkodara, kurią sulyginčiau su Apple marketingu. Išleidi produktą, kurio visi nori, kurį turėti yra cool (kurį perskaityti yra cool), ir nedarai jokių nuolaidų. Štai, jau berods penki leidimai, bet kaip knyga kainuoja apie 40Lt, taip kainuoja. Net paperback nebuvo pigesnis. Žavu ir smagu, kad tas įmanoma ir Lietuvoje. Ir žavu, kad yra lietuviška knyga, kurią visi nori perskaityti.

Šaunuoliai Baltos lankos, kad nepasidavė pagundai, kaip kad nutiko su Hario Poterio paskutine knyga Anglijoje.  Už tą knygą žmonės būtų mokėję ir dvigubai, bet amazon ir prekybos centrai nukirpo kainas perpus, o Asda net už £1 atidavė išleidusiems tam tikrą sumą ant kruopų ir konservų. Tai buvo didžiausias įmanomas praradimas knygų rinkai, kai auksinį kiaušinį išdalino dykai, ir neaišku, kada tokia knyga vėl gims.

Tęsiant praėjusio įrašo temą, netikėta buvo "Silva rerum" atrasti gay liniją. Įdomu, kad tokioje homofobiškoje visuomenėje kaip mūsų ši turinio dalis praėjusių kelių metų populiariausioje knygoje niekam neužkliuvo (na, bent jau visagalis Google neišmetė man jokių paminėjimų nei interviu su autore, nei knygos recenzijose). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą