2011 m. birželio 3 d., penktadienis

Spauda

Draugė paklausė, kokių žurnalų pasiilgstu iš užsienio ir ką mėgstu Lietuvoje. Iš mūsų susirašinėjimo gimė šitas įrašas ne apie knygas, bet vis tik apie skaitymą.

Kol kas stengiuosi suprasti lietuvišką žiniasklaidos rinką, tad skaitau kuo daugiau lietuviškos spaudos, bet dauguma kažkaip nelabai. Man visai įdomus Veidas, nors dažnai jo tonas negatyvus. Iš laikraščių dažniausiai renkuosi Vilniaus dieną, nes aprašo Vilniaus aktualijas ir kas čia vyksta, be to, turi kultūros puslapį, kas man labai patinka. Rimtieji kultūriniai leidiniai (kaip kad Šiaurės Atėnai, 7MD ir pan.) manęs netraukia – per rimta, per daug išsamiai, per daug „apie savus saviems“. Trūksta man kokio žurnalo/laikraščio per vidurį – ne apie Zvonknes, bet ir ne apie poezijos analizes. Tiesa, pats mieliausias atradimas – Lamų slėnis.

Iš angliškos spaudos be proto pasiilgau The Guardian/The Observer. Online pažiūriu, bet ne tas. Sakykite ką norite, bet spausdintas laikraštis turi keletą pranašumų prieš internetą. Man rūpi leidinio dizainas, be to, versdamas puslapius vis atrandi ką nors, ko nežinojai net egzistuojant. Tuo tarpu online eini į tas rubrikas, kurios domina, tad siaurėja informacijos ratas.

Iš žurnalų labai mėgau Prospect, kurį Vilniuje Infoteka prenumeruoja, tad ne bėda. Intelligent Life – aukštos kokybės žurnalas tiek dizaino, tiek tekstų prasme, jis verčiamas į lietuvių kalbą ir kainuoja net pigiau nei Anglijoje. Kitų atskirų pavadinimų kaip ir netrūksta, bet pasiilgstu laisvės nueiti į parduotuvę ir išsirinkti kokį žurnalą pagal nuotaiką. Kita vertus, yra daug ko ir Lietuvoje, be to – milijonai blogų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą