2011 m. gegužės 21 d., šeštadienis

Kas ką skaito: Agnė

Vakar Sereikiškėse radau dar vieną skaitytoją – Agnę. Ji lietuvių filologijos pirmo kurso studentė, tad parke mokėsi iš E. Jakaitienės „Leksikologijos“. Agnė patinka skaityti, tad net ir su tokia knyga rankose jai smagu. Dėl kurso ir dėl manolumo ji skaito daug, bet dažniausiai klasikus. Moderni literatūra jai ne prie širdies, nes dažnai rašytojai stengiasi įtikti skaitytojams, o klasika – laiko patikrinta. Paskutinė skaityta knyga – Denis Diderot „Vienuolė“. Jai įstrigo, kad per beveik 300 metų nepasikeitė nei žmonių rūpesčiai, nei nuodėmės. Lietuvių literatūros neskaito – bandė J.Ivanauskaitės „Nuodėmės užkalbėjimą“*, bet pasirodė labai slogi knyga ir nebaigė. Rekomenduotų visiems paskaityti Gėtės „Faustą“, knygą apie ieškojimus.


*Pasirodo tokios knygos nėra, o aš ir nepatikslinau. Bet kuriuo atveju, spėju, kad Agnė skaitė kurią nors Ivanauskaitės knygą.


2 komentarai:

  1. Manau, įsivėlė klaida: tokios J. Ivanauskaitės knygos nėra.
    ,,Nuodėmės užkalbėjimas" yra filmas, sukurtas trijų šios rašytojos knygų (,,Ragana ir lietus", ,,Placebas", ,,Sapnų nublokšti") motyvais, tad gal kurią nors iš jų Agnė ir turėjo omenyje :)

    O šiaip labai įdomu skaityti, kas ką skaito ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui Tulipsknygos už komentarą - pataisiau. Ir ačiū, kad skaitai:)

    AtsakytiPanaikinti