2011 m. balandžio 22 d., penktadienis

Knygų Klubas

Kol gyvenau Londone, lankiau knygų klubą. Apie juos net buvau straipsnį parašęs į londoniete.lt. Vienas seniausiai veikiančių vadinosi Zone 1 Book Club. Idėja paprasta – susirenka grupė žmonių ir padiskutuoja apie visų perskaitytą knygą. Mano klubas susitikinėdavo išskirtinai pirmoje zonoje vis kokiame pub'e, kur po darbo galima ir užkąsti, ir po alaus bokalą bediskutuojant išgerti. Po diskusijos 'eskpertas' (žmogus, kurio pasiūlytą knygą skaitėmė) trumpai papasakoja apie autorių, kaip knyga buvo sutikta krtitikų ir pan. Tada visi norintys siūlo po knygą kitam susitikimui ir balsų daugumą surinkusi knyga tampa kito mėnesio diskusijų objektu.

Lankiau šį klubą du metus ir visada labai smagiai praleisdavau laiką. Susirinkdavo įvairiausių žmonių, tiek senų, tiek jaunų, tad tai kartu buvo ir puiki proga susirasti naujų draugų ar tiesiog pabendrauti su kitokiais žmonėmis.

Vos tik grįžęs į Vilnių, iškart puoliau organizuotis kažką panašaus, nes po angliškų laikraščių tai antras dalykas, kurio jau spėjau pasiilgti. Taigi, pirmas susitikimas vyks gegužės 3 d. knygyne Mint Vinetu. Pirmam kartui parinkau Cormac McCarthy 'Kelias', kurią skaičiau anksčiau ir ji paliko neišdildomą įspūdį. Puiki knyga diskusijai. Jei kas nori prisijungti, sukūriau FB event'ą.

2 komentarai:

  1. Džiaugiuosi, kad ėmeisi iniciatyvos. Aš labai norėčiau lankyt tokį pastovų nuolatinį klubą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz nuoroda i Zone 1 Book Club. Be galo idomu, bet ir gaila, nes kaip tycia antradienio vakarai jau labai labai uzimti viena megstamiausiu veiklu. Ir netgi laikas sutampa! Kiek mazdaug zmoniu susirinkdavo?

    AtsakytiPanaikinti